We dream
big

Tarina ilmastoneutraaleista lastenvaatteista

Mistä kaikki sai alkunsa?

Snykke sai alkunsa tuoreen äidin halusta tarkastella lastenvaatteiden vastuullisuutta tuotteen ilmastokuorman näkökulmasta. Lastenvaatteilla on lapsen nopean kasvun vuoksi luontaisesti lyhyt käyttöikä, jonka vuoksi sen ilmastovaikutukset korostuvat.

”Kun lastenvaatteiden ostaminen tuli ensimmäisen lapseni syntymän myötä ajankohtaiseksi, huomasin että lupaus tuotteen ekologisuudesta on lastenvaatteissa enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta sellaista vaihtoehtoa, jossa vaatteen koko elinkaaren ilmastovaikutukset sen ostohetkeen asti olisi huomioitu, ei tuntunut löytyvän. Lupaus tuotteen vastuullisuudesta tuntui usein nojaavan valittuun materiaaliin, usein siis luomupuuvillaan.” – Julia, perustaja

Born in Stockholm, designed in Helsinki

Olen ollut mukana suomalaisen designbrändin tarinassa vuosikymmenen. Saan kutsua kollegoikseni luovia ja todella lahjakkaita ihmisiä. Suomalaisen designbrändin parissa työskentely on opettanut tuotteen näkemistä monivaiheisen suunnitteluprosessin kautta. Alusta asti oli tärkeää, että Snykken tuotteissa vastuullisuus kulkisikin siis läpi tuotteen kaikkien vaiheiden.

Elämä kuljetti mieheni työn perässä Tukholmaan, jossa myös poikamme syntyi alkuvuodesta 2021. Ensimmäinen ajatus Snykkestä syntyi kotonamme Tukholman Östermalmilla keväällä 2021 ja ensimmäiset näytteet saapuivat saman syksyn aikana. Suunnittelutyöhön avuksi löysin erilaisten käänteiden kautta pitkän uran tehneen suunnittelijan Helsingistä. Brändityössä visionäärinä on toiminut niin ikään pitkän uran erilaisten brändien parissa tehnyt ammattilainen, yhden naisen bränditoimisto Helsingistä. Tuotesuunnittelun ja brändityön keskiössä on ollut tyylillisesti pohjoismainen elämäntapa. Lisäksi hauskat printit, mielenkiintoiset tekstuurit ja rennot mitoitukset ovat olleet osa visiota alusta asti. Rennot mitoitukset ovat itselleni tärkeitä kahdesta syystä - ne lisäävät tuotteen käyttöikää ja näyttävät ihanalta pienen kantajan päällä!

Vaatteet, jotka eivät jätä jälkeä

Alkuvuodesta 2022 syntyi Snykke, jossa rento pohjoismainen elämänmeno kohtaa printit, rennot mitoitukset ja korkean laadun.

Luonnonmukaiset, korkealaatuiset ja sertifioidut materiaalit olivat itsestäänselvyys ja alusta asti oli tärkeää, että tuotteen vastuullisuus huomioitaisi materiaalivalintaa pidemmälle. Hyvitämme jokaisen tuotteen hiilijalanjäljen.

We plant trees