We plant
trees

Lupaus ilmastoneutraaleista tuotteista

Ilmastolle neutraali

Snykken vastuullisuus nojaa lupaukseen toimia sopusoinnussa ilmaston kanssa. Vaatteen valmistusmateriaalilla on iso rooli sen vastuullisuutta mitatessa. Vaatteen suunnittelusta aina valmiin lopputuotteen syntymiseen asti liittyy kuitenkin niin monia vaiheita, ettei vaatteen vastuullisuutta voi mielestämme nojata vain sen materiaaliin - on katsottava vaatteen vaiheita pellolta kauppaan.

Tuotteen valmistus, kuljetus ja pakkausmateriaalit vaikuttavat vaatteen ilmastokuormaan.

Snykken missiona on tarjota vain sellaisia vaatteita, joiden ilmastokuorma on mitattu koko sen elinkaaren ajalta ostohetkeen asti, ja sitten kompensoida syntynyt hiilijalanjälki täysimääräisesti. Kompensointi tapahtuu metsäistutuksilla. Toimintamme hiilijalanjäljen mittaaminen tapahtuu ruotsalaisen Doconomy AB:n '2030 calculator' -työkalulla. Doconomyn missiona on tehdä tuotteiden ilmastokuorma näkyväksi.

Kumppaninamme metsäistutuksissa suomalaisiin metsiin toimii NGS Finland.

We plant trees

Vastuullinen valmistus

Suurin osa tuotteistamme valmistetaan perheomisteisella tehtaalla Liettuassa. Pieni osa tuotteistamme valmistetaan perheomisteiselle tehtaalla Turkissa.

Turkin yhteistyökumppanimme on Sedex-sertifoitu toimija. Sedex on maailmanlaajuinen toimitusketjun valvontajärjestö ja sen keskeisen valvonnan kohteena on inhimillisien ja eettisten työolosuhteiden toteutuminen.

Little big things

Aikaa ja käyttöä kestävät tuotteet

Käytämme vain korkealaatuisia materiaaleja. Käytämme lisäksi tuplakokoja tuotteidemme käyttöiän pidentämiseksi. Jokainen tuote on suunnitteltu kestämään käyttäjältä toiselle. Pyrimme lisäksi ajattomiin printteihin ja malleihin.